Sous Vide

HÚSVÉTI SOUS VIDE SONKA

  1. 1. A sonkát 2 órára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. 2. A vízből kivéve szárazra töröljük, vákuumtasakba helyezzük, kevés borsot szórunk rá
  3. 3. Ezután levákuumozzuk és 24 órára a 62 fokos Sous Vide kádba helyezzük.
  4. 4. Miután elkészült, jeges vízbe helyezzük, hagyjuk kihűlni.
  5. 5. Ezt követően kivesszük a tasakból, ízlés szerint tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

              Rozé kacsamell

  1. 1. Sózom, borsozom a kacsamellet.
  2. 2. Vákuumtasakba helyezem a befűszerezett húst és egy kis rozmaringot helyezek mellé.
  3. 3. A tasakot vákuumozom, lezárom.
  4. 4. A Sous Vide gépet beállítom a megfelelő hőmérsékletre, illetve „főzési” időre, jelen esetben 57,5 fok ; 4,5 órára.
  5. 5. Amikor elérte a megfelelő hőfokot, belehelyezem a vízfürdőbe a vákuumozott húsokat.
  6. 6. Amikor letelt az idő, kiveszem a tasakból, és forró serpenyőben egy kis vajon kérget sütök rá.

A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.